L’Entesa denuncia que no s’aturin les obres del gasoducte

iSabadell, 1 de febrer de 2012

L’Entesa per Sabadell ha fet públic un comunicat criticant que no s’aturin les obres del gasoducte Martorell-Figueres. Els treballs es fan des d’inicis de desembre a Can Deu i l’entorn del torrent de Colobrers. Segons la formació, l’aturada del tram francès de l’obra fa innecessaris els treballs al Vallès.


Segons l’Entesa, França ha aturat la construcció del gasoducte al considerar-la innecessària tenint una altra connexió a través del País Basc. Amb aquesta decisió del govern francès, la formació opositora va reclamar que s’aturessin les obres a Catalunya de forma inmediata, trametent una petició a l’alcalde, Manuel Bustos, perquè instès el govern central a parar l’obra.


L’Entesa assegura que en la resposta que ha rebut del govern només es diu que no s’ha rebut cap notificació sobre l’aturada. La formació considera així que l’alcalde ha renunciat a evitar el greu impacte que el gasoducte ocasiona a Can Deu, el riu Ripoll o el torrent de Colobrers. 


Què són aquestes obres?
Les obres que des de fa un parell de mesos es fan a l’entorn de Can Deu i Colobrers pertanyen al tram Martorell-Figueres d’una canonada per transportar gas natural. L’empresa Enagàs fa l’obra, considerada d’interès general pel govern central. Segons els terminis de l’empresa, els treballs estaran acabats aquest estiu. 


Quina línia ha seguit l’ajuntament?
L’ajuntament de Sabadell i altres afectats pel pas de la canonada, com el de Terrassa o Castellar, va presentar al·legacions per canviar el traçat de l’obra. Volien que passés en paral·lel a l’autopista AP-7. El ministeri de Foment, i després Medi Ambient, les va denegar i només va acceptar algunes modificacions. 


Quin és l’impacte ambiental?
Enagàs assegura que l’impacte ambiental serà molt lleu, limitat a la zona per on passa la canonada, que haurà de tenir poca vegetació. Per a les entitats contràries a la infraestructura, que tenen un bloc amb informació, l’impacte ambiental és irreparable i innecessari. Denuncien els talussos de més de vint metres que s’han fet per fer passar els camions, entre altres efectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada