Denuncien irregularitats a les obres del Gasoducte

VilaWeb - 22/02/12

L'execució de les obres del gasoducte al seu pas pel Vallès no estaria respectant el projecte aprovat i l'estudi d'Impacte, segons L'entesa per Sabadell


Una amplada superior a la prevista en el projecte de les franges desforestades, abocaments descontrolats de terra, i passos dels torrents i rieres efectuats al marge de les condicions que l’ACA i de la pròpia Declaració d’Impacte Ambiental son alguns dels principals elements que han denunciat des de l'Entesa per Sabadell i l'Altraveu de Castellar. Les organitzacions ho han denunciat avui a l’Àrea del Medi Natural i a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Les irregularitats, que des de les candiadtures vallessanes han qualificat de 'molt greus', es troben per una banda en l’amplada de les franges desforestades, ja que segons els denunciants no es corresponen amb les que hi ha acotades en els plànols del projecte, ni amb les mínimes de 17 i 24 m. que fins ara havien fet referència els diferents regidors municipals de Castellar i Sabadell. Un primer efecte que ha provocat la tala d'arbres gairebé centenaris fora de les franges autoritzades.

Per altra banda, el seguiment de les obres fetes pels experts voinculats a les organitzacions també han posat en relleu que s’han efectuat importants abocaments de terra i troncs als marges propers a la franja de l’obra fora de l’àmbit previst, afectant greument al sotabosc. I en aquesta mateixa línia, els passos dels torrents i rieres s’estarien efectuant al marge de les condicions que l’ACA i la pròpia Declaració d’Impacte Ambiental determina.

Passivitat institucional
Ambdues organitzacions han coincidit en lamentar la pasivitat que segons ells estan adoptant els governs municipals davant d'aquestes irregularitats. En aquesta línia els denunciants han ressaltat que 'els respresentants municipals no participen en les comissions de seguiment que de manera preceptiva s’han de convocar', i que segons ells representa 'una actitud irresponsable que deixa totalment a mans de l’empresa executora les afectacions al patrimoni natural'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada