37 anys de reserva de gas natural

Carles Riba Romeva, doctor Enginyer Industrial i Professor de la Universitat Politècnica de Cataluna, va presentar el dia 17 de febrer de 2012 a Cal Gorina el llibre: " Recursos Energètics i Crisi. La fi de 200 anys irrepetibles".

L’anàlisi d’aquest llibre es basa en dades de les grans agències de l’energia (EIA, Energy Information Administration, del govern dels Estats Units, i l IEA-AIE, Agència Internacional de l’Energia, de l’OCDE), així com en altres fonts estadístiques reconegudes a nivell internacional, convenientment contrastades i reelaborades.

Carles Riba va dir, que els recursos de la natura són finits, especialment les energies no renovables, un fet que no semblen tenir en compte molts dels responsables polítics i empresarials. L’autor es pregunta si serà possible mantenir el sistema de desenvolupament industrial iniciat ara fa uns 200 anys amb l’explotació del carbó i, més tard, del petroli, del gas natural i de l’urani.

La reducció energètica començarà pel petroli fet que comportarà la crisi del transport, el fre a les produccions globalitzades i, en darrera instància, la crisi alimentària (també en els països desenvolupats!). El canvi climàtic (imparable, a partir de les tendències analitzades) posarà dificultats afegides a les readaptacions necessàries.

Quin paper podria jugar Europa en el futur amb els recursos energètics ja exhaurits?.
 

Descàrrega lliure del llibre

Audio de la xerrada, 17 de febrer 2012 - Cal Gorina, Castellar del Vallès 

Més informació en el web de l'Altraveu 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada