Viladecavalls paralitza un tram de les obres del gasoducte


El consistori vallesà entén que el projecte ja no s'ajusta al Pla Especial Urbanístic i detecta treballs sense autorització municipal al Camí Ral de Vacarisses L'Ajuntament de Viladecavalls ha decidit suspendre les obres del gasoducte Martorell-Figueres al tram de Viladecavalls. 

El gasoducte al seu pas per la zona nord de Terrassa Foto: La Torre

El consistori vallesà ha confirmat la necessitat d'aquesta mesura davant la modificació del projecte inicial, el qual no s'ajusta a les prescripcions del Pla Especial Urbanístic (PEU). Per la seva part, els serveis tècnics de l'Ajuntament han detectat que s'estan efectuant treballs sense autorització municipal a la zona del Camí Ral de Vacarisses. 

 Aquest no ha estat l'únic motiu per adoptar aquesta mesura. L'equip de govern ha manifestat que "també s'han paralitzat les obres per no ajustar-se al projecte inicialment aprovat" i que "s'ha sol·licitat la intervenció de Medi Natural per verificar si les condicions d'execució del gasoducte dins l'àmbit de Xarxa Natura 2000 són admissibles i s'adapten a la normativa de protecció mediambiental".

Des de l'executiu local s'ha traslladat a l'empresa pública Enagás que la suspensió es mantindrà en vigor fins que s'aprovi la modificació del PEU i es lliuri l'acta corresponent d'aprovació del projecte per part de l'empresa pública Enagás i del Ministerio de Industria, Energia y Turismo.

L'alcalde de Viladecavalls, Carles Rodriguez, ha declarat que aquesta decisió de l'equip de govern, formalitzada pels regidors d'Urbanisme Antoni Raso i Regina Parellada, "suposarà que en un termini de 48 hores es paralitzin els treballs a la zona indicada i la obligatorietat per part d'Enagás de sol·licitar una reunió amb l'objectiu de resoldre totes les qüestions plantejades".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada