Importants troballes al jaciment de la Vinya de la Salut, Viladecavalls

Arran de les obres constructives del projecte del gasoducte Martorell – Figueres –Tram Sud-, al terme municipal Viladecavalls (Vallès Occidental) s’han documentat un seguit de restes arqueològiques.

L’empresa promotora de l’obra ENAGAS SA., va encarregar els treballs arqueològics a l’empresa arqueològica ATICS SL. El jaciment arqueològic conegut com la Vinya de la Salut es troba situat entre els Horts de Can Purull i la carena de Can Mitjans, a l’oest de la Riera de Gaià. 

La intervenció arqueològica ha permès documentar un total de 5 sitges, un mur que delimita dos àmbits, un lacus, i grans retalls d’època tardorromana. Destaca l’aparició d’un conjunt ceràmic que va des de la segona meitat del segle II fins al segle VII. A més de les monedes, materials de ferro, vidre i agulles d’ós, cal destacar la troballa d’un fragment ceràmic d’un cap amb casc d’una joguina representant un gladiador: una peça magníficament acabada i que demostra la riquesa arqueològica de l’indret. A l’excavació s’han trobat també un plat d’aram decorat amb estries i una creu de plom.

| galeria d’imatges |

Font: Tribuna arqueològica 

Més informació:
ATICS Gestió i disfusió del patrimoni arqueològic i històric
04/05/12 - Excavacions arqueològiques a la Vinya de la Salut (Viladecavalls)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada