El gasoducte, o com una no notícia del 2011 esdevé notícia el 2012

Inici de les obres al torrent de Can Bages 18/04/12
Des de l'inici de la tramitació del projecte del gasoducte Martorell-Figueres, el 2007, la dimensió pública d'aquest gasoducte als mitjans de comunicació no havia sobrepassat l'àmbit local i comarcal. Les causes, molt diverses i aliades en una casuística enrevessada políticament, socialment i comunicativament, han permès que aquest conflicte derivat d'un impacte territorial significatiu no hagi començat a saltar a la llum pública fins a principis del 2012. 

És també a partir d'aquest 2012 que diverses novetats (els problemes amb l'execució del projecte, un seguiment administratiu de l'obra molt desigual sobre el territori, el reconeixement per part del Ministerio de Industria que el gasoducte acabava a Hostalric, l'increment de les contradiccions en la tramitació descobertes a partir de la desestimació de la connexió entre els estats francès i espanyol pel Pirineu català...) han permès que s'incrementin els aspectes noticiables relacionats amb el gasoducte. 

Ja fa uns dies, el Grup de Periodistes Ramon Barnils presentà el segon anuari de silencis mediàtics, l'Anuari Mèdia.cat. El gasoducte Martorell-Figueres és un dels articles que l'integren (pàg. 49-58). El podeu consultar clicant aquí 

No obstant, cal destacar que la manca de coherència de les decisions administratives, convertint el possible interès privat d'ENAGAS en un “legítim” interès públic, són indicatives dels greus dèficits que com a societat (civil, política, comunicativa) no hem sabut superar. Una notícia del 2012, que si haguéssim sabut convertir en noticiable en el passat tal vegada ens hagués permès estalviar o minimitzar una nova cicatriu incurable en un territori ja prou nafrat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada