Suspès el gasoducte Midcat entre l'Empordà i el Llenguadoc

El Punt Avui 20/01/12 10:30 - perpinyà - Aleix Renyé 

El ministeri francès d'Energia i Indústria ha anunciat que s'anul·la el projecte de 150 quilòmetres a causa de la “feble demanda” 

Estava previst per l'any 2016 i havia de travessar el Rosselló i passar sota l'Albera

Després del túnel del TGV i el de la MAT, un tercer túnel estava previst per foradar la serralada fronterera de l'Albera, el del gasoducte Midcat. Diversos càrrecs electes dels municipis nord-catalans de la serralada havien mostrat la seva preocupació pel fet que no rebien informació sobre la realització d'aquest projecte. El senador UMP de la Catalunya Nord François Calvet es va adreçar al ministre de la Indústria i l'Energia francès, Eric Besson, per demanar-li informacions precises. El director de l'Energia del ministeri, Pierre Marie Abadie, ha fet saber al senador que “el projecte Midcat queda ajornat en raó de la feble demanda dels expeditors de gas natural” espanyols i francesos que serien “els utilitzadors d'aquesta infraestructura de gasoducte”. Abadie explica que, per contra, “noves capacitats de transport de gas s'estan desenvolupant a Larrau i Biriatou”, al gasoducte existent al País Basc entre els estats espanyol i francès.

Gasoducte Midcat

El projecte de gasoducte entre el Llenguadoc i la Catalunya autònoma, anomenat Midcat, preveia 150 quilòmetres entre Barbairan a l'Aude i Figueres a l'Alt Empordà. Havia de travessar la plana del Rosselló i, a través d'un túnel, passar per sota l'Albera. Es tractava d'un projecte conjunt de les societats que gestionen la xarxa de transport i distribució del gas als estats espanyol i francès. L'objectiu era “desenvolupar les capacitats d'interconnexió d'energia” i havia d'estar acabat pel 2016. Segons el director de l'Energia francès “els dos ministeris francès i espanyol han decidit de crear un grup de treball per estudiar quin seguiment es pot donar a aquest projecte”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada