França ajorna la construcció del gasoducte que uneix el país amb Figueres


El govern francès ha anunciat que ajorna sense data la construcció del gasoducte que hauria d'unir el país veí amb Figueres, una canonada que actualment s'està construint en el seu tram entre la ciutat gironina i Martorell, al Baix Llobregat.
L'anunci ha fet que entitats ecologistes i polítiques del Vallès, per on hauria de passar el gasoducte, reclamin un cop més que el govern espanyol aturi els treballs en el tram català, ja que la seva funcionalitat queda en entredit un cop França deixa el projecte penjat.

El tub s'inclou en el mapa gasístic estatal del 2006 i d'entrada ha de servir per garantir l'abastiment de gas a Catalunya, tot i que també permetria fer-ne arribar al centre d'Europa des d'Algèria.

Des del territori, la formació política a l'oposició Entesa per Sabadell demana als governs locals que reclamin a l'Estat que aturi les obres perquè estan afectant els entorns naturals per on passa.

Les formacions ecologistes denuncien, a més, que la canonada que construeix l'empresa Enagas passa en tot el seu recorregut en paral·lel a grans infraestructures, com l'autopista AP-7, però que en el tram vallesà, incomprensiblement, se'n separa i malmet espais naturals com el torrent de Colobrers, a Castellar, o el bosc de Can Déu, a Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada