La Plataforma Resposta al Midcat denuncia novament la manca de transparència amb la que s’està tramitant el gasoducte Midcat

Un document únicament en llengua anglesa i que no ha estat difós a la premsa ni a les xarxes socials és la base de l’actual consulta pública sobre el projecte STEP



La Plataforma Resposta al Midcat s’ha assabentat, per casualitat, en ple període vacacional de Setmana Santa, que fins al 12 d’abril hi ha obert un procés de consulta pública de Enagás i TIFG sobre el projecte STEP, que és la primera fase del projecte Midcat i inclou el gasoducte Hostalric - Figueres, el gasoducte Figueres-Barberais i la Planta de compressió de Martorell.

La consulta està oberta fins aquest proper dijous, 12 d’abril. El document de la consulta ha estat publicat a la pàgina web de Enagás, si bé la Plataforma Resposta al Midcat denúncia que no s’ha fet difusió de la consulta ni a les xarxes socials ni a la premsa. Tampoc s’ha informat a les entitats ecologistes de la zona, ni a les administracions dels municipis afectats pel traçat. Així mateix, el document es troba únicament en llengua anglesa i no està disponible ni en català, ni en castellà, ni en francès.

La consulta és relativa la capacitat de transport del gasoducte i a la interruptibilitat o no del trànsit de gas. Va dirigida principalment als actors clau del mercat gasístic com són els  operadors de gas, però també als usuaris i potencials usuaris d’ambdós costats dels Pirineus. Considerem que així queda evident que el projecte només respon a interessos de mercat, de les gran multi nacionals energètiques i en cap cas als interessos de la ciutadania.

Per donar resposta a la manca de transparència dels promotors, la Plataforma Resposta al Midcat té disponible a la seva pàgina web (gasoducte.blogspot.com), tota la informació disponible sobre els projectes STEP i Midcat.



1 comentari: