S’obre el procés participatiu en què podem tombar el projecte de gasoducte MIDCAT. Ens hi ajudes?

Fins el 19 de juny està oberta la consulta europea sobre els Projectes d’Interès Comunitari (PIC), una llista que inclou, entre d’altres, el gasoducte MIDCAT. Davant la manca de transparència d'aquest projecte, des de la Plataforma Resposta al MidcAT us animem a participar, i mostrar de manera contundent el rebuig ciutadà a aquestes infraestructures.

S’obre el procés participatiu en què podem tombar el projecte de gasoducte MIDCAT. Ens hi ajudes?

Què són els Projectes d’Interès Comunitari (PIC)?

La Plataforma Resposta al MidcAT, així com les xarxes de les que formem part, presentarem al·legacions tècniques a aquest procés. Aquestes al·legacions les han elaborat l’Observatori del Deute de la Globalització i Ecologistes en Acció, qui conviden totes entitats a presentar aquestes o les seves pròpies al·legacions en oposició a les megainfraestructures que afectarien el nostre territori. Per fer-ho cal accedir al web oficial de la consulta.
Així mateix, i amb l’objectiu de reunir el màxim nombre possible de respostes, i mostrar així el rebuig ciutadà al gasoducte MIDCAT, posem a vostra disposció un senzill formulari de participació per tal que qualsevol entitat o persona a títol individual pugui participar de manera fàcil i ràpida en aquest procés.
Val a dir, que el gasoducte MIDCAT s’està tramitant amb total opacitat, i representa una enorme despesa de diner públic, en pro d’unes infraestructures energètiques caduques i que perpetuen el model energètic fòssil (accentuant així el canvi climàtic) alhora que atempta greument contra el territori i les persones. Per més informació sobre el gasoducte, vegeu el manifest de la Plataforma Resposta al MidcAT
Així mateix, la consulta vigent no és transparent ni promou la participació: formulari unicament en anglès, requeriment de descàrrega de documents, canvi de nom dels projectes, així com del seu traçat, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada