S’inicia la mobilització contra el gasoducte MidCat a comarques gironines

Dia: 12 de febrer de 2016
Hora: 20.00h
Lloc: Can Met (c. Sant Vicenç 30, 1r, Figueres)



Seguretat energètica. Per a què? Per a qui?

Exposició sobre l'experiència i l'impacte del primer tram del gasoducte MidCat - Conferència inaugural sobre el futur d'aquest projecte d'interconnexió, els seus interessos geopolítics i comparació amb l'experiència de la MAT.

Aquest febrer i març, les entitats gironines que formen part de la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) organitzen a Figueres i Girona una exposició que il·lustra la tramitació i construcció del gasoducte al Vallès.

La construcció del primer tram del gasoducte Martorell – Figueres l’any 2011 va comportar una agressió molt greu als espais naturals del Vallès, afectant especialment els boscos i rius de la zona, amb milers d’arbres tallats i el sotabosc arrasat en una franja d’entre 30 i 40 metres d’amplada al llarg del seu recorregut.

La construcció d'aquesta primera part del gasoducte es va aturar a Hostalric però ara la Unió Europea impulsa la seva continuació per acabar connectant-lo amb les xarxes franceses creuant terres gironines.

Aquesta segona part anomenada MIDCAT forma part del llistat de Projectes d'Interès Comú (PIC) que reben ajut de diner públic. Alguns d'aquests projectes van més enllà de les pròpies fronteres, com el Corredor de Gas del Sud (CGS), que vol portar el gas canalitzat des de l'Azerbaidjan fins a Itàlia, i tenen greus conseqüències socials en els països d'origen.

Esperem la vostra assistència davant de la primera gran acció a comarques gironines contra aquest projecte.

Convoca: Xarxa per la sobirania energètica (Xse)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada