Els silencis mediàtics del 2011

El Grup de Periodistes Ramon Barnils recull 15 temes que han passat desapercebuts als mitjans.
L'anuari es titula Els silencis mediàtics de 2011, entre aquests silencis hi ha un article de Roger Tugas sobre el Gasoducte Martorel-Figueres.


PROTESTES ECOLOGISTES CONTRA EL GASODUCTE DEL VALLÈS


Roger Tugas

Autor: Orange Jon

La nova canonada que ha d’unir Martorell Figueres per transportar gas natural a l’Europa central té un futur incert pels dubtes del govern francès sobre el projecte

La principal empresa transportista de gas natural de l’Estat espanyol, Enagás, té en projecte des de l’any 2006 connectar la península amb Europa a través d’un gasoducte que uneixi Martorell i Figueres i, posteriorment, travessi els Pirineus i enllaci la xarxa espanyola amb la francesa. Després d’anys d’espera, el govern francès va donar llum verda l’any 2011 a la seva part del projecte, i Enagás va enllestir en tres mesos el primer tram de la infraestructura, que uneix Martorell i Hostalric. Les obres, però, han topat amb l’oposició d’organitzacions ecologistes i partits d’esquerres, que han criticat un traçat que malmet boscos d’alt valor ecològic en lloc de projectar-se en paral·lel a vies ja construïdes com l’AP-7. Per acabar-ho d’adobar, un cop l’obra ha estat finalitzada, l’Estat francès s’ha fet enrere. La connexió gasística amb França té ara un futur incert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada