El Govern espanyol acorda tirar endavant la tramitació del MidcAT

El passat dijous 15 de març, el BOE recollia l'acord del Consell de Ministres per restablir la tramitació del STEP, que inclou el gasoducte Hostalric-Figueres, el gasoducte Figueres-frontera i l'estació de compressió de Martorell.

La inversió estimada és de 442 milions d'euros, dels quals 152 milions d'euros corresponen al tram del sud dels Pirineus.

Des de la Plataforma Resposta al Midcat volem fer notar que encara no s’ha consultat cap ciutadà sobre la voluntat d’aquestes infraestructures i al web d’ENAGAS hi continua havent una desinformació total en relació al traçat, impacte i necessitat del mateix.

 Podeu consultar el BOE aquí

Del BOE ens preocupa especialment aquest apartat: 

“Las infraestructuras asociadas a STEP se recogieron en el documento de Planificación energética denominado «Planificación de los sectores de electricidad y gas 2008-2016. Desarrollo de las Redes de Transporte», aprobada con fecha 30 de mayo de 2008, por el Consejo de Ministros, incluidos entre los proyectos de gasoductos que amplían la capacidad de transporte y seguridad del sistema y, dado que comenzaron a tramitarse durante la vigencia de dicha planificación, ésta les sigue siendo de aplicación. El gasoducto Martorell-Figueras, tramo norte (Hostalric-Figueras) figura con categoría A, en la que se incluyen los proyectos de infraestructuras cuya aprobación no está sujeta a ningún tipo de condicionante. A su vez, el gasoducto Figueras-Frontera Francesa y la estación de compresión de Martorell figuran con categoría de planificación B, condicionados al incremento de la capacidad de interconexión entre Francia y España.”

Vol dir això que no han de tornar a fer l'estudi d¡impacte ambiental i poden reprendre el projecte en el punt en que estava?

Aquest anunci arriba l'endemà de la votació al Parlament Europeu de la llista de Projectes d'Interès Comunitari. En aquesta votació 177 europarlamentaris van votar a favor de diferenciar els projecte elèctrics i els gasistes, que la UE inclou a la mateixa llista i posa al mateix nivell. Recordem que la promoció del gas natural va totalment en contra de l'assoliment dels objectius climàtics de l'acord de París.

 Des de la Plataforma seguim sumant forces al territori, per fer-hi front! Ens hi ajudes?
  • Participa activament de la Platarfoma. contacta'ns a stopmidcat@gmail.com
  • Porta la moció en resposta al Midcat al teu Ajuntament.
  • Fes-nos arribar qualsevol informació d'interès a stopmidcat@gmail.com
  • Ajuda'ns a difondre els impactes negatius d'aquesta infraestructura i del model energètic que el promou.
  • Aconsegueix la samarreta Resposta al Midcat i mostra a tothom el teu rebuig.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada