El projecte inicial de l’empresa Enagas preveia fer les obres a cel obert com en la resta del tram sabadellenc de canonada. La utilització d’aquest sistema de perforació rebaixarà l’impacte ambiental dels treballs
El regidor de Sostenibilitat a l’Ajuntament de Sabadell, Ricard Estrada, ha anunciat que les obres de construcció del tram sabadellenc del gasoducte Martorell-Figueres al seu pas pel riu Ripoll, una de les fases més complicades del projecte per l’orografia del terreny, es faran utilitzant una microtuneladora. Estrada es va reunir, ahir, amb el director general de Tecnologia, Enginyeria i Compres d’Enagas -l’empresa executora del projecte- Juan Andrés Díez de Ulzurrún, que va confirmar aquest extrem. El sistema s’aplicarà en el tram comprès entre el bosc de Can Deu i el Ripoll, on es perforarà un microtúnel al talús del riu de més d’un centenar de metres. Es tracta de la mateixa solució que s’està projectant en el cas del talús de Can Bages en direcció a Castellar del Vallès. Els treballs per construir el tram del gasoducte Martorell-Figueres al seu pas per Sabadell cremaran, en els pròxims dies, una nova etapa. Es tracta d’una de les més complexes per les dificultats de la topografia i que es realitzaran al talús del Ripoll. Per aquest motiu, s’utilitzarà un sistema pioner i similar a l’usat per a la construcció d’un dels túnels de Metro Sabadell, tot i que a petita escala, una microtuneladora. Es tracta d’una de les novetats que s’han introduït al projecte, que preveia la construcció de tota la canonada a cel obert. “És una bona notícia perquè millorarà la qualitat dels treballs, que tendran un impacte ambiental menor en aquest punt”, ha remarcat el regidor de Sostenibilitat, Ricard Estrada. Un canvi del qual es va informar, ahir mateix, en el marc del Protocol del Rodal de Sabadell, del qual en formen part els diferents grups municipals, entitats i associacions ciutadanes. Les obres del tram sabadellenc del gasoducte Martorell-Figueres van començar l’estiu de l’any passat i es preveu que puguin estar enllestides, és a dir que s’haurà ensorrat la canonada i s’hauran deixat preparat els terrenys pels conreus, després d’aquest estiu. La restitució de la vegetació i l’orografia dels talussos quedarà pendent per la pròxima tardor-hivern.
Visita a la resta d’espais afectats per les obres
El regidor Ricard Estrada i el director general de Tecnologia, Enginyeria i Compres d’Enagas, Juan Andrés Díez de Ulzurrún també van aprofitar la trobada per visitar tots els espais per on passa el gasoducte i on ja s’han executat els treballs. Es tracta de les zones de Sant Julià d’Altura i el bosc de Can Deu, on en aquests moments es treballa en la restitució de la vegetació, i també l’horta de la Verneda i el talús en el qual s’està executant el fossar d’atac de la microtuneladora. Es tracta només d’una de la cinquantena de visites que els serveis tècnics municipals han fet sobre el terreny mentre es desenvolupen les obres. Unes inspeccions, que tal i com ha assenyalat Estrada, han servit per “garantir que s’estan complint estrictament les dimensions del projecte”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada